Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
A bep tra
10 août 2010

Tomatez gant farz/ Tomate farcie

DSC01726

Ar rekipe-se zo bet savet gant ma mamm-gozh met peogwir boued mamm-gozh 'zo bepred mat e lakan un deñvañ aze.

Ezhomm zo: evit 4

4 tomatez bras

400g farz pe kig morc'h e dammoù

20g riz pe nebeutoc'h

1 vi

gwin gwenn

3-4 avaloù-douar bihan dre zen

saladenn

holen, pebr, spisoù proveñs

Lakaat ar forn da dommañ da 6-7°. Troc'hañ tog an domatez ha tenañ ar pezh zo barz. Meskañ ar farz gant ar vi hag ouzhpennañ holen, pebr ha spisoù proveñs. Araok ar farz, eo ret lakaat un tamm riz er foñs an toull evit derc'hel chug an domatez, goude eo ret laat ar farz en ur leuskel 2 sentimetrad er maez, adlakaat an tog. Lakaat pep-tra en ur plad, un tamm gwin gwenn, 3-4 tomatez dre zen. Laat da dommañ pad 30mn. Prest eo !


Cette recette a été faite par ma grand-mère, mais comme c'est toujours bon je la fait participer un peu !

Il faut : pour 4

4 belles tomates

400g de fars ou de viande haché maigre (il faudra ajouter un oignon et 1 gousse d'ail)

20g de riz ou moins

1 oeuf

du vin blanc

3-4 petites pommes de terres par personnes

du sel, du poivre, des herbes de provence

salade verte

Chauffer le four T 6-7. Couper le chapeau des tomates et évider le tout. Mélanger la fars avec l'oeuf, ajouter sel, poivre herbe de Provence. Avant de mettre la fars, mettre un peu de riz au fond du trou pour absorber le jus de la tomate. Ajouter la fars, il faut qu'il y ai 2cm au dessus du l'ouverture. Remettre le chapeau, mettre le tout dans le plat avec un filet de vin. Quelques pommes de terres, 3-4 par personnes. Enfourner pendant 30mn, c'est prêt !

Publicité
Publicité
Commentaires
A bep tra
Publicité
Derniers commentaires
Newsletter
Publicité