Tomatez gant farz/ Tomate farcie
Ar rekipe-se zo bet savet gant ma mamm-gozh met peogwir boued mamm-gozh 'zo bepred mat e lakan un deñvañ aze.
Ezhomm zo: evit 4
4 tomatez bras
400g farz pe kig morc'h e dammoù
20g riz pe nebeutoc'h
1 vi
gwin gwenn
3-4 avaloù-douar bihan dre zen
saladenn
holen, pebr, spisoù proveñs
Lakaat ar forn da dommañ da 6-7°. Troc'hañ tog an domatez ha tenañ ar pezh zo barz. Meskañ ar farz gant ar vi hag ouzhpennañ holen, pebr ha spisoù proveñs. Araok ar farz, eo ret lakaat un tamm riz er foñs an toull evit derc'hel chug an domatez, goude eo ret laat ar farz en ur leuskel 2 sentimetrad er maez, adlakaat an tog. Lakaat pep-tra en ur plad, un tamm gwin gwenn, 3-4 tomatez dre zen. Laat da dommañ pad 30mn. Prest eo !
Cette recette a été faite par ma grand-mère, mais comme c'est toujours bon je la fait participer un peu !
Il faut : pour 4
4 belles tomates
400g de fars ou de viande haché maigre (il faudra ajouter un oignon et 1 gousse d'ail)
20g de riz ou moins
1 oeuf
du vin blanc
3-4 petites pommes de terres par personnes
du sel, du poivre, des herbes de provence
salade verte
Chauffer le four T 6-7. Couper le chapeau des tomates et évider le tout. Mélanger la fars avec l'oeuf, ajouter sel, poivre herbe de Provence. Avant de mettre la fars, mettre un peu de riz au fond du trou pour absorber le jus de la tomate. Ajouter la fars, il faut qu'il y ai 2cm au dessus du l'ouverture. Remettre le chapeau, mettre le tout dans le plat avec un filet de vin. Quelques pommes de terres, 3-4 par personnes. Enfourner pendant 30mn, c'est prêt !