Canalblog
Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
A bep tra
12 août 2010

Pred/ Repas

Pred/ Repas
Da 1añ evit ar pred pennañ (ne gemeran ket alies a zigor-pred), em eus keginet patatez bihan eus al liorzh rostez en amann + paprika ha moruenn skornet poazet gant koaven, sezv hag un tamm colman's mint sauce. Holen ha pebr evel just. Da 2, bara, amann,...
Publicité
Publicité
10 août 2010

Tomatez gant farz/ Tomate farcie

Tomatez gant farz/ Tomate farcie
Ar rekipe-se zo bet savet gant ma mamm-gozh met peogwir boued mamm-gozh 'zo bepred mat e lakan un deñvañ aze. Ezhomm zo: evit 4 4 tomatez bras 400g farz pe kig morc'h e dammoù 20g riz pe nebeutoc'h 1 vi gwin gwenn 3-4 avaloù-douar bihan dre zen saladenn...
1 août 2010

Saladenn graet buan/ Salade vit fait

Saladenn graet buan/ Salade vit fait
Ezhomm zo : 1 d/tomatezenn 1 alvokad 1-2 patatez 1 chalotezenn Evit al lipig gwinegr chalotez savet dija. Ar pez a zo iskis evit ar rekipe mañ em eus laket un tamm farz du bet lakaet er skornerezh ha mat oa gant ar peurest. Ouzhpennet m'eus gomazio; greunnoù...
30 juillet 2010

Gwerc'heot/ Salicornes

Gwerc'heot/ Salicornes
Gwerc'heod pe fav-glas ar mor a zo anavezet mat em bro (paludoù Gwennrann) ha gwerzet e vez ker a-walc'h er gourmac'hadoù ar vro. Padal eo aez da zastum. Dastumet e vez kentoc'h en nevez-amzer evit ma vefe tener, mod all e gresk un doare tamm koad e-barzh....
27 juillet 2010

Chug frouezh/ Jus de fruit

Chug frouezh/ Jus de fruit
Lojet m'eus merc'hed a vro Bologn pad ur sizhunvezh dre al lec'hienn Couchsurfing.com, boaz on lojañ tud ha beajet m'eus e ti an dud evel-se. Me gav eo unan eus ar gwellañ doare da veajiñ ! Kejet vez ouzh tud eus ar vro, tud a feson ha ziskouez o kêr...
Publicité
Publicité
23 juillet 2010

Krumbl avaloù-kastilhez du/ Crumble pommes-cassis

Krumbl avaloù-kastilhez du/ Crumble pommes-cassis
Ezhomm 'zo : Evit 6-8 den Avaloù (imlijout a ran reoù blot) Kastilhez-du tro-war-dro 200g, implijet m'eus reoù bras 100g bleud 25g kraoñ-kelvez poultrennek 25g almandez poultrennek 125g amann 150g sukr rouz (lakaat a ran nebeutoc'h) kanel Lakaat ar forn...
7 juillet 2010

Saladenn/ Salade

Saladenn/ Salade
Ezhomm zo : evit 4 Riz poazhet 2 werennad 1 dorniad fav glas (eus al liorzh) 2 tomatez 50g fourmaj emmental pe garv 150g mais 2 karotez e alumetezenn 1-2 chalotezenn Evit al lipig : 3 loaiad eoul olivez 1 loaiad gwinegr sistr 1 loaiad gwinegr balzamek...
6 juillet 2010

Neiz bara/ Nid de pain

Neiz bara/ Nid de pain
Ezhomm zo : 4 tamm bara-minvig 4 vi, Fourmaj (an hini a fell deoc'h) 4 drailhenn morzhed hoc'h kriz, bakon pe jambon kras Holen, P ebr Tommañ ar forn da 150°. Lakaat ar bara-minvig e foñs ar moulloù, goude lakaat un tamm fourmaj goloet gant un drailhenn...
Publicité
Publicité
A bep tra
Publicité
Derniers commentaires
Newsletter
Publicité